Vild, vildere, velkommen!


 

Opholdsstedet Bustrup er godkendt af Socialtilsyn Midt. Opholdsstedet ligger i Skive kommune. Det socialpædagogiske opholdssted er godkendt til 18 børn og unge i alderen 12 – 18 år med mulighed for efterværn. Vi har også §107 pladser.

 

Anderledes løsninger for sårbare unge

Opholdsstedet Bustrup er et anderledes opholdssted. Vores sted  er kendetegnet af tydelige strukturer og rammer.  Her siger vi slut med det meningsløse. Vi giver retning på fremtiden. Vi kalder det: “Ud af røret. Vælg livet. Brug hovedet. Aldrig mere negativ.”

Vi er således et opholdssted, hvor vi har fokus på udvikling, fællesskab og godt humør.  Vores børn og unge er i lære for at klare livet godt. Vi giver sjældent tabt, heller ikke når det bliver svært. Vi er vant til store udfordringer og holder af dem.

 

Pædagogisk praksis og vedholdenhed

Mentalisering er en af flere stærke metoder vi benytter os af. Vi arbejder ressourceorienteret og ud fra, at længerevarende, autentiske relationer sammen med oplevelser og læring giver den bedste baggrund for uddannelse og god udvikling.

Gennem evidensbaseret praksis med et godt udfordrende årsprogram, der emmer af kærlighed og krav og spændende profiler opbygger vi et fællesskab mellem elever og medarbejdere, der skaber respekt og ansvar.

Vi er godt til at finde på, også når det er svært. Med den enkelte elev i fokus, finder vi ud af hvad der duer for netop ham eller hende, mange gange efter mange forsøg. Vi er gode til at blive ved med at arbejde på sagen: at finde anderledes løsninger for sårbare unge.

 

Hvordan arbejder vi med vores unge?

Vi modtager børn, der er omsorgssvigtede og derfor sårbare.  Det kan være børn og unge med psykosociale problemer, som er behandlingskrævende, børn og unge med svære følelsesmæssige skader og elever i grænseområdet mellem psykiatri og pædagogik. Vi har også elever med ADHD problematikker.

Vi lytter meget til vores børn og unge, søger støtte fra alle kanter, når der er behov og stoler på egne kræfter. Vi har ansat socialrådgiver og psykolog, og vi arbejder seriøst med behandlingsplaner og statusrapporter.

 

En god hverdag

Medarbejderne på opholdsstedet ved, at der skal meget til, for at eleverne når godt i mål. Derfor er opholdsstedet Bustrup smukt og velindrettet, omgivelserne er de flotteste, man kan tænke sig, og profil og program giver de bedste muligheder for, at eleverne kommer på nye og meget mere konstruktive tanker.

 

Det virker!

Vores elever er outsidere, der ikke har fået en plads i det fine selskab endnu – det er dem, de andre ikke vil lege med. Vi er stolte af vores elever og ved, at de skjuler deres talenter, men at talenterne først kommer frem, når vi sammen med eleverne genskaber deres tillid til andre.

Og – det virker: Vores elever har ofte været massivt omsorgssvigtede gennem deres opvækst. Men vores dokumentation viser, at 72 % af dem kommer i positiv udvikling efter endt ophold, hvis de har haft minimum to år hos os.

 

Vi er gode til at blive ved med at arbejde på sagen:
at finde anderledes løsninger for sårbare unge.

Anderledes løsninger for sårbare unge på Opholdsstedet Bustrup

Kender du en sårbar ung som har brug for et anderledes tilbud?

Kontakt os og hør hvordan vi kan være behjælpelige.

Anders Svensson
Telefon: 28 19 55 42

CVR: 29995583 • Opholdsstedet Bustrup • Sønder Lemvej 3 • 7860 Spøttrup • 28195542anders@bustrup.dk