Årets teatertriumf: “Det Gode Menneske fra Sezuan”


Efter ugevis af hårdt slid med prøver og indstudering af sange og danse, lykkedes det at give publikum en oplevelse i særklasse. Bustrup vandt titlen som “Dagens Vinder” i årets Sommerteaterstævne i Juelsminde, med opførelsen af Bertolt Brechts “Det Gode Menneske fra Sezuan”.

Det gode menneske er Shen Te, en fattig prostitueret som får en sum penge af guderne, fordi hun som den eneste, giver dem husly når de kommer på besøg i byen. For pengene køber Shen Te en tobaksbutik, i håb om at få en  mere stabil tilværelse.  Shen Te finder dog hurtigt ud af, at hun som enlig kvinde har svært ved at klare sig mod dem, som prøver at udnytte hende. Derfor opfinder hun sin stærke fætter, Shui Ta, som hun selv gestalter, for at holde snylterne fra døren. Det går godt til en start, men så forelsker sig Shen Te i piloten Yuan Sun, som også prøver at udnytte hendes godhed, ved at snyde hende og overtage hendes foretning. Det er ikke let at være et godt menneske i denne verden.

Alle som har været involveret i forestillingen, elever og lærere, har fået meget ud af processen.

Her er nogle billeder fra forestilingen.

Vandsælgeren og Det Gode Menneske: Shen Te

Guderne har travlt med at finde et godt menneske

Travlhed backstage

Shen Tes slægtninge flytter ind i butikken

Shen Te forelsker sig i piloten

Klar til dagens forestilling

Sidste blog artikler


Vi oplever et værdiskred

“Landet fattes penge” er et udtryk jeg fornylig hørte fra en sagsbehandler; “derfor er jeg ansat, – min opgave er at finde ud af, hvor vi kan spare i forhold til de anbringelser, vi har i vores kommune”, sagde hun til mig, med en alvorlig stemme. En tankevækkende kommentar i mine øjne, – og endnu en udtale, der fortæller, at det handler om penge og ikke mennesker.

Udvidelse af Opholdsstedet Bustrup

Udvidelse af Opholdsstedet Bustrup

Opholdsstedet Bustrup har per 1. november 2018 udvidet stedet sådan at der nu er to afdelinger: Udsigten og Bustrup. Der er 18 pladser i alt på de to afdelinger, plus at der også er fire §107 pladser. Socialtilsynet har allerede været på besøg…

Det skal give mening!

Socialrådgiver Stine Kamuk giver sit bud på hvordan vi giver unge en meningsfyldt skolegang: “Erfaringen igennem mange år er, at de unge først og fremmest skal opnå en relation eller tilknytning til lærerne, for at den reelle indlæring kan ske. Det skal ikke være en kamp.”