Unge med etnisk minoritetsbaggrund


 

Opholdsstedet Bustrup kan tilbyde ophold for unge med etnisk minoritetsbaggrund, som har behov for trygge, strukturerede rammer, og mange aktiviteter. Sårbare / udsatte unge, som i tillæg til deres psykosociale situation også kommer fra en etnisk minoritetsbaggrund, er ramt dobbelt, i sær hvis de kommer fra en dysfunktionel familie.

Medarbejdergruppen har mange erfaringer i arbejdet med familier med etnisk minoritetsbaggrund, men vi kan også modtage unge, som ikke kan enes med deres familier, og måske endda udsættes for negativ social kontrol. Medarbejdergruppen har stor indsigt i de udfordringer unge mellem to kulturer tumler med, og har stor viden om de bagvedliggende årsager til de problemer nogle familier med etnisk minoritetsbaggrund er ramt af, herunder traumer og PTSD.

 

Etniske minoritetsunge i Danmark

“Etniske minoritetsunge ofte har færre ressourcer, bor oftere  i større familier, og har oftere  et liv, hvor der er mere markant forskel imellem de to køn, sammenlignet med situationen blandt de majoritetsdanske unge. Det konkluderer SFI’s forskere i en ny rapport med titlen Etniske minoritetsunge i Danmark.

Målt i kroner og øre er der i gennemsnit 100.000 kr. i forskel på den årlige hustandsindkomst i familier med etnisk minoritetsbaggrund sammenlignet med majoritetsdanske familier. Den årlige husstandsindtægt hos de etniske minoritetsunges familier er på knap 160.000 kr., og godt hver femte af familierne lever under OECD’s fattigdomsgrænse.

Undersøgelsen viser også, at unge med minoritetsbaggrund i gennemsnit lever under lidt andre familiære rammer end deres majoritetsdanske jævnaldrende. De 18-årige har flere søskende, og de taler bedre med deres søskende. Til gengæld har de lidt sværere ved at tale med deres forældre.” ~ Socialfremtid.dk

 

Hvordan vi arbejder med børn / unge med etnisk minoritetsbaggrund

  1. Struktur, overskuelighed og forudsigelighed i hverdagen
  2. Skabe tillidsfulde relationer til den unge, fokus på at de har positive rollemodeller
  3. Fokus på den unges ressourcer og talenter – herunder skolegang / uddannelse og sunde fritidsaktiviteter
  4. Tydelige voksne, som møder den unge med overskud, empati og godt humør
  5. Kulturforståelse og forståelse af ligheder og forskelle mellem kulturer
  6. Mentaliserende tilgang for at forstå den unges reaktionsmønster
  7. Vidensdeling og supervision i medarbejdergruppen
  8. Tæt samarbejde med eksterne samarbejdspartnere, fx skoletilbud, for at sikre en helhedsorienteret tilgang omkring den unge.

 

Mere om Opholdsstedet Bustrup

Opholdsstedet Bustrup er et anderledes opholdssted som ligger i naturskønne omgivelser tæt på Skive og Holstebro. Vi er vant til store udfordringer og holder af dem. Mentalisering er en af flere stærke metoder vi benytter os af. Vi arbejder ressourceorienteret og ud fra, at længerevarende, autentiske relationer sammen med oplevelser og læring giver den bedste baggrund for uddannelse og god udvikling.

Gennem evidensbaseret praksis med et godt udfordrende årsprogram, der emmer af kærlighed og krav og spændende profiler opbygger vi et fællesskab mellem elever og medarbejdere, der skaber respekt og ansvar.

På Bustrup er det højt til loftet, og vi holder af mangfoldighed. Vi lærer at acceptere hinanden og vores forskellighed.

Vi har mange erfaringer i arbejdet med unge som er i klemme mellem forskellige kulturer, og med unge, som er ved at udforske deres kønsidentitet. Andre gange befinder vi os i grænselandet mellem pædagogik og psykiatri.  Vi står ofte med komplekse problemstillinger og derfor samarbejder vi med eksterne professionelle aktører omkring behandlingsplaner og udviklingsstrategier.

Der er to afdelinger på Opholdsstedet Bustrup: Bustrup og Udsigten. Ved indskrivning tages der stilling til hvilken afdeling som vil passe bedst til den unge.

 

Visitation

Kontakt leder Anders Svensson for en uforpligtende samtale om muligheder vedr. behandling af et konkret barn/ung. Vi udarbejder gerne tilbud, og vejleder gerne om andre muligheder hvis vores sted ikke er optimalt.

tlf. 28 19 55 42
info@opholdsstedet-bustrup.dk

 

etnisk minoritetsbaggrund opholdssted
Vi har plads til unge med etnisk minoritetsbaggrund opholdssted

CVR: 29995583 • Opholdsstedet Bustrup • Sønder Lemvej 3 • 7860 Spøttrup • 28195542anders@bustrup.dk