Opholdsstederne gør en indsats for lokalsamfundet


 

Indsatsen i lokalområdet bliver værdsat af Aage Dahl, tidligere skoleleder på Lem Skole. Han sætter pris på at opholdsstederne både skaber arbejdspladser og åbner den historiske Bustrup Hovedgård for omverdenen.


– Vi er utrolig glade for den indsats, som opholdsstedet Bustrup yder i lokalsamfundet. Det er med til at gøre området attraktivt for folk ude fra, siger Aage Dahl. Han er medlem af hovedbestyrelsen hos De Radikale, tidligere skoleleder på Lem Skole, og kom sammen med sin hustru til Salling egnen for 50 år siden. Dengang var Bustrup Hovedgård drengehjem. Eller opdragelsesanstalt, som det blev kaldt i sin tid. Nu er det hjemsted for Dagskolen og opholdsstedet på Bustrup.

Skaber flere arbejdspladser
– Opholdsstedet samler unge mennesker op og gør dem til samfundsborgere. Det, som jeg bedømmer Bustrup på, er resultaterne med de unge – og de mange arbejdspladser er også et plus, understreger Aage Dahl. Han peger på, at man også på Salling egnen kender til den såkaldte udkantsproblematik.
– Vi har svært ved at holde på de unge. De flytter herfra for at tage uddannelser andre steder. Derfor er det vigtigt, at der bliver oprettet flere arbejdspladser – og det gør Bustrup. Dermed kan vi også hæve befolkningstallet i området, forventer Aage Dahl.

Han nævner, at Bustrup Hovedgård i 2013 modtog Skive Kommunes erhvervspris for indsatsen som rummelig arbejdsplads. Derudover at stedet også forpagter og driver den social-økonomiske virksomhed Café Borgen ved museet Spøttrup Middelalderborg.

Et historisk sted
I forbindelse med et historisk projekt om Bustrup Hovedgård kom Aage Dahl for nogle år siden i kontakt med skoleleder på Bustrup, Anders Svensson. Den på daværende tidspunkt nye ledelse af opholdsstedet satte gang i at modernisere stedet, hvor arkitekt Jan Utzon stod for at ombygge den ene længe på gården til lyse skolestuer, opholdsrum og værelser til eleverne.

– Bustrup Hovedgård er et historisk sted og jeg sætter pris på, at det bliver vedligeholdt og bevaret. Det er altid et af de steder, vi viser frem, når vi har guidede udflugter med turister i området. Mange guider bruger også Planetstien og viser folk ud til fugletårnet for enden af stien, der er en del af pilotprojektet Sønder Lem Vig Naturpark, oplyser Aage Dahl og fortsætter:
– Den nye ledelse af opholdsstederne har åbnet op overfor lokalsamfundet – også med Galleriet, hvor lokale kunstnere udstiller, Fitness Centret, hvor jeg selv træner, og med Naturskolen, hvor omegnens børn kan overnatte i shelter.

Højskole på tegnebrættet
For et år siden kom han med i bestyrelsen for en ny højskole på Bustrup. En højskole, som ifølge Aage Dahl også kan være med til at inspirere lokalområdet og gøre egnen attraktiv for mennesker, som kan samle sig om en fælles interesse på skolen.
– Inden længe skal formanden for den nye højskoles bestyrelse og jeg til møde med borgmesteren for at tale med ham om ideen om en ny højskole. Det bliver rigtig interessant!

FAKTA

Aage Dahl

  • uddannet lærer på Nørre Nissum Seminarium, hvorefter han flyttede til Lem.
  • I 1978 valgt ind i byrådet i Spøttrup for Det Radikale Venstre, nu De Radikale.
  • Valgt ind i Viborg Amtsråd i 2001 og i Skive Byråd 2005.
  • Med i hovedbestyrelsen for De Radikale.

Vi er utrolig glade for den indsats, som opholdsstedet Bustrup yder i lokalsamfundet. Det er med til at gøre området attraktivt for folk ude fra

En Journalist Flytter Ind


Vi skaber autentiske relationer

Vi skaber autentiske relationer

Kerneopgaven for medarbejderne er at skabe autentiske relationer til de unge. Et arbejde, hvor det såkaldt “fælles tredje” er et væsentligt element. “Liv, lyst og lærdom” er også en kerneværdi på Bustrup. – Det er lysten som skal drive værket, siger Anders Svensson, leder på Bustrup.

Bustrup er de unges hjem

Bustrup er de unges hjem

Et ord er et ord, og de unge skal vide, at de ansatte står ved, hvad de lover. Det er afdelingsleder Jane Enevoldsens tilgang til arbejdet med anbragte børn og unge på Opholdsstedet Bustrup Hovedgård. Omsorgssvigtede skilsmissebørn får et godt hjem på Opholdsstedet Bustrup.